Streckstudion kallar jag min ateljé, och jag håller till på Hisingen i Göteborg. Själv heter jag Lasse Jödahl och har arbetat som illustratör på frilansbasis sedan -83, mestadels på uppdrag från reklambyråer i Göteborgsområdet. Jag gör huvudsakligen tekniska illustrationer, eller produktbilder, ofta av teknisk karaktär. Det gemensamma i mina teckningar är alltid noggrannheten, stringensen i linjerna, omsorgen om detaljerna, och inte minst; den pedagogiska tydligheten.

Efter ett par års förberedande konstnärliga studier, fick jag min huvudsakliga utbildning på Konstindustriskolan (nuv. HDK) i Göteborg. Där gick jag 1975 -80. Dessutom gick jag en fristående kurs på HDK 1993 -94, med inriktning på digital bild. Jag har även gått en del specialkurser i Photoshop och Illustrator.

Under några år på åttiotalet arbetade jag som illustratör/originalare och formgivare på Svenska Förlags AB Nordbok, ett bokförlag i Göteborg som var en utlöpare av gamla anrika Tre Tryckare. Nordbok producerade exklusiva presentböcker, s.k. coffee-table books, och även handböcker, både för svenska och utländska förlag. Den hantverksmässiga noggrannheten som dessa produktioner stod för håller jag fortfarande högt.

Förutom traditionella tekniker som tusch eller blyerts är numera mina främsta verktyg Illustrator och Photoshop. Jag eftersträvar ändå alltid ett dynamiskt linjespel, något man tyvärr sällan ser i datorproducerade teckningar.

Nog om detta. Välkommen som sagt att titta runt på mina alster!


Lasse J.
info@streckstudion.se

MEDLEM I FÖRENINGEN SVENSKA TECKNARE •

MEDLEM I ILLUSTRATÖRCENTRUM •

Klicka på bilden för en mer personlig presentation
Titta på teckningar istället •